22/09/22

Ο Γιάννης Φρούντας Νικητής του Ελληνικού Τελικού Saint James Rhum Cocktails Competition 2022 by the Bartenders Society!

Στον μοναδικό χώρο του «Rumble in the Jungle» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/9 στις 12 μ.μ., ο ελληνικός Τελικός για το Saint James Rhum, το #1 Agricole Rhum στον κόσμο! Στο speakeasy του The Bar in Front of The Bar, ζήσαμε την πιο εξωτική εμπειρία και νιώσαμε ότι έχουμε διακτινιστεί κάπου στη Μαρτινίκα!

Ο Γιάννης Φρούντας, Bartender στο Grasshoppers, κέρδισε τις εντυπώσεις και τους έμπειρους κριτές, (Νίκο Γαρτζολάκη Head Bartender στο Baba Au Rum, Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο Saint James Brand Ambassador και Γιώργο Τσιρίκο Co-owner των Three Cents), με το shake του και ένα cocktail πολύ ξεχωριστό!

Στο Concept του Διαγωνισμού, κάθε υποψήφιος, έπρεπε να προτείνει 2 συνταγές cocktail, εμπνευσμένες από το θέμα:

«Το όραμά σου για τις πιο σύγχρονες τάσεις cocktail»

Το cocktail του Γιάννη, ονομάζεται Balisier και αντιπροσωπεύει ένα λουλούδι που φύεται στη Μαρτινίκα το «νησί των λουλουδιών», καθώς έχει χρησιμοποιηθεί και σαν έμβλημα για τους αγώνες του Aime Cesaire, ενός ποιητή που μέσα από τα έργα του μίλησε για τα δεινά της αποικιοκρατίας.

Το καλοκαίρι που πέρασε, δουλεύοντας στη Σύρο, o νικητής του Διαγωνισμού, γνώρισε ποιοτικές πρώτες ύλες και αυτό ήταν το έναυσμα για να ακολουθήσει μια από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές τάσεις παγκοσμίως, που ακούει στο όνομα “farm-to-table”.

Η τάση αυτή, έχει ως στόχο την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και την προμήθεια υλικών από τοπικούς παραγωγούς. Έτσι, δημιούργησε ένα cocktail, με umami γεύση και χρησιμοποίησε υλικά όπως ανθό θυμαριού, ντοματίνι και φύλλο κάπαρης.

Ο Γιάννης, πέρα από τον τίτλο του Έλληνα Νικητή, κέρδισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού The Bartenders Society, που θα γίνει στο Παρίσι στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2022, με έπαθλο 2000 € και ένα ταξίδι στη Μαρτινίκα.

Με πάνω από 250 χρόνια ιστορία, το Saint James είναι το #1 Agricole Rhum στον κόσμο και ένα παγκόσμιο brand με πωλήσεις σε πάνω από 50 χώρες.

Οι φιναλίστ Αποστόλης Αναγνώστου, Δημήτρης Βασιλάκης, Κωνσταντίνος Δορμπαράκης, Χριστόφορος Κοϊνάς , Αργύρης Κοντραφούρης, Γιώργος Λιόκος, Σιδέρης Αθανάσιος, Κωνσταντίνος Τσίγκας και Σταύρος Τσίνης , διεκδίκησαν επάξια την νίκη φτιάχνοντας δημιουργικά cocktails με πρωταγωνιστή το Saint James και έμπνευση τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες τεχνικές.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Διαγωνιζόμενους, που έλαβαν μέρος στο φετινό Διαγωνισμό του Saint James Rhum!

Ο Γιάννης Φρούντας, θα ταξιδέψει στις 17 Οκτωβρίου, μαζί με τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, Brand Ambassador του Saint James, στο Παρίσι για τον παγκόσμιο τελικό και του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.