ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18?
Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας
Για να μπείτε στην ιστοσελίδα, πρέπει να έχετε συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ.
29.09.23

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ SAINT JAMES RHUM COCKTAILS COMPETITION 2023 BY THE BARTENDERS SOCIETY!!

Τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε ο Ελληνικός Τελικός του Διαγωνισμού του Saint James, Νο1 Rhum Agricole στον κόσμo! O Τελικός φιλοξενήθηκε στο ξεχωριστό μπαρ του «LOT51» στην πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια.

Οι 11 φιναλίστ κλήθηκαν να εξηγήσουν σε ποιο κλασικό cocktail είχαν επιλέξει να κάνουν παραλλαγή, και ποια ήταν η τοπική «πινελιά» που επιλέξαν να ενσωματώσουν στη συνταγή τους και γιατί. Ο μεγάλος ενθουσιασμός, η ευφάνταστη δημιουργικότητα και φυσικά τα θετικά vibes των finalists κατάφεραν να κάνουν τον Διαγωνισμό μια ακόμα απολαυστική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η κριτική επιτροπή πλαισιωνόταν από τέσσερις διακεκριμένους ανθρώπους της μπαρ σκηνής, τον Παναγιώτη Φατούρο (bar manager του «Baba Au Rum-World’s 50 Best Bars), τον Νίκο Ψαριανό (bartender του «Baba Au Rum» με πολλά χρόνια εμπειρίας και ειδίκευσης στα μεγαλύτερα bars της Ελλάδας, τον Δημήτρης Καραπάνο, συνιδιοκτήτης των «Liquid Elements» με χρόνια εμπειρίας πίσω από τα μπαρ, διακρίσεις και bar manager σε μεγάλους ομίλους και τέλος τον Βασίλη Σγουρομάλλη, επίσης συνιδιοκτήτης των «Liquid Elements» με πολυετή εμπειρία στα μπαρ, δημιουργικός και καινοτόμος.

Ο Χαράλαμπος Στυλιανός Κιούσης, bartender στο «Μπελ Ρεϋ» στο Κουκάκι, κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών με το cocktail του «The Dutchess of Martinique”. Επίλεξε να κάνει μια παραλλαγή του κλασσικού «Green Tea Highball» και το τοπικό στοιχείο που ενσωμάτωσε στη συνταγή του ήταν «το κουμκουατ Κέρκυρας γιατί είναι ένα πολύ ωραίο και ντελικάτο προϊόν με πολύ έντονα τα εσπεριδοειδή στοιχεία του πορτοκαλιού/λεμονιού και δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στη μπαρ σκηνή».

Συνταγή Νικητή:

45ml St James R Rhum, 120ml milky oolong tea, κουμκουάτ cordial & γαρνίρισμα gel κουμκουατ

Ο Χαράλαμπος Στυλιανός Κιούσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2023, όπου θα διεκδικήσει 2.000 ευρώ μετρητά, ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Μαρτινίκα και ένα χρόνο προβολής γι’ αυτόν και το cocktail του στα media (digital & τύπο) παγκοσμίως!

Οι φιναλίστ Μιχάλης Αναστασάκης, Γεωργία Vila, Γιώργος Πέικος, Maria Nissan, Μιχάλης Γαμπιεράκης, Γιώργος Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Δορμπαράκης, Κωνσταντίνος Κωστίμπας, Γιάννης Χονδρογιάννης & Dimitri Corbetta διεκδίκησαν επάξια τη νίκη φτιάχνοντας εντυπωσιακά cocktails με πρωταγωνιστή το Saint James!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Διαγωνιζόμενους, που έλαβαν μέρος στο φετινό Διαγωνισμό του Saint James Rhum, καθώς επίσης και όλη την ομάδα του «LOT51» που συνέβαλαν σε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Με πάνω από 250 χρόνια ιστορία, το Saint James είναι το #1 Agricole Rhum στον κόσμο και ένα παγκόσμιο brand με πωλήσεις σε πάνω από 50 χώρες.

Η GRANIKAL, υπερήφανος εισαγωγέας και διανομέας του Saint James στην Ελλάδα, εύχεται στον Χαράλαμπο Στυλιανό Κιούση ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ