Τα σταφύλια προέρχονται από την παλιά (άνω των 35 ετών) parcela Fuentelún, με αμπέλια φυτεμένα το 1963 σε αμμώδη/αργιλώδη εδάφη, με γραμμική φύτευση από βορρά προς νότο, που εξασφαλίζει ομοιογένεια, σταθερότητα και σταθερότητα ανάπτυξης.
Ωρίμανση για περίπου 20 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός και επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει.
Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Έντονη φρουτένια έκφραση μαύρων φρούτων (βατόμουρο, δαμάσκηνο), μπαχαρικά, καπνός, σοκολάτα, έντομα καφέ και τραγανό τόνο καβουρδισμένου βαρελιού.
Πλούσιο και έντονο, με ισορροπία, σαρκώδες σώμα, μεταξένιες αλλά θετικές τανίνες, και επίμονη, βελούδινη επίγευση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16–18 °C