Προέρχεται από τη ζώνη Π.Ο.Ε. Rueda, την κορυφαία περιοχή λευκού κρασιού της Ισπανίας, γνωστή για την ποικιλία Verdejo.
Η μύτη είναι φρέσκια και εκφραστική, ξεχειλίζει από αρώματα ξυσμένου εσπεριδοειδούς, λευκού ροδάκινου και διακριτικές νότες μαραθόριζας και άγριων βοτάνων, χαρακτηριστικές της ποικιλίας Verdejo.
Στο στόμα, το κρασί είναι τραγανό και ζωηρό, με ζωντανή οξύτητα, λεία υφή και μακρά, μεταλλική επίγευση.
Σερβίρεται καλά παγωμένο στους 8–10 °C για μέγιστη απόλαυση.