
Το πρώτο κρασί που φέρει την υπογραφή του οινοποιείου Νίσυρος, ένας φόρος τιμής στη δύναμη της συνεργασίας
3 παραγωγοί, 2 νησιά, 1 κρασί
Προέρχεται από προφυλλοξηρικούς αμπελώνες ηλικίας 100 ετών, στις βόρειες δροσερές πλαγιές του Αττάβυρου,
στην Ρόδο.
Εκεί, το Αθήρι αναπτύσσεται σε φτωχά ηφαιστειακά εδάφη, στα 900 μέτρα υψόμετρο.
Η αργή ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες και οι 8 μήνες που παραμένει στις οινολάσπες, σε ανοξείδωτη
δεξαμενή, διατηρούν την καθαρότητα του χαρακτήρα και ενισχύουν τη δομή του.
Το χρώμα του είναι λευκό με πράσινες αποχρώσεις. Το άρωμα
του είναι σύνθετο με τα ώριμα εσπεριδοειδή όπως το κίτρο και
το γκρέιπφρουτ αλλά και οι φλούδες με τα άνθη πορτοκαλιού
να κυριαρχούν και να ακολουθούνται από νότες αμυγδάλου
και φρέσκιας κόρας ψωμιού. Η γεύση του είναι πλούσια με
έντονη ορυκτότητα
