Granikal Latest news.

ITALICUS CREATIVITY CHALLENGE GREECE

ITALICUS CREATIVITY CHALLENGE GREECE

14 June 2017
– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν μέρος με δύο (2) κοκτέιλς, ένα aperitivo και ένα digestivo στα οποία το καθένα θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 35ml ITALICUS – ROSOLIO DI BERGAMOTTO.
– Οι δέκα (10) καλύτερες διπλές συνταγές θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2017, για να αναδειχτεί ο νικητής του ΙTALICUS CREATIVITY CHALLENGE – GREECE.
– Ο νικητής θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο του 2017 στο Λονδίνο, όπου θα επισκεφθεί μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου με τον ιδρυτή του ITALICUS Giuseppe Gallo. Το ταξίδι θα κορυφωθεί με μια γεμάτη μέρα στο Gibson Βar με τον Marian Beke όπου θα γνωρίσουν τον κόσμο του ITALICUS και της ξεχασμένης κατηγορίας Rosolio, εστιάζοντας στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.
– Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά έως τις 30/07/17 στο thanoskrimpouras@granikal.gr την αίτηση συμμετοχής με τα στοιχεία του/της διαγωνιζόμενου/ης και τις συνταγές του/της, καθώς και μία φωτογραφία του κάθε cocktail. Για τους ορους και καθε λεπτομερια που αφορα τοσο το ITALICUS οσο και τον διαγωνισμο μη διστασετε να επικοινωνησετε μαζι μου.
Ο χρονος ξεκινα απο ΤΩΡΑ.
#italicus #Rosolio_di_bergamotto#creativitychallenge #athens

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ


– Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά έως τις 30/07/17 στο thanoskrimpouras@granikal.gr την αίτηση συμμετοχής με τα στοιχεία του/της διαγωνιζόμενου/ης και τις συνταγές του/της, καθώς και μία φωτογραφία του κάθε cocktail.

– Εφόσον η συνταγές τους δε παραβαίνουν κάποιον από τους κανονισμούς του διαγωνισμού (βλέπετε παρακάτω) θα έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στον διαγωνισμο. Οι δεκα (10) καλυτερες διπλές συνταγες θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο 2017, για να αναδειχτεί ο νικητής του ΙTALICUS CREATIVITY CHALLENGE – GREECE.

– Ο νικητής θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο 2017 στο Λονδίνο, όπου θα επισκεφθεί μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου με τον ιδρυτή του ITALICUS Giuseppe Gallo. Το ταξίδι θα κορυφωθεί με μια γεμάτη μέρα στο Gibson Βar με τον Marian Beke όπου θα γνωρίσουν τον κόσμο του ITALICUS και της ξεχασμένης κατηγορίας Rosolio, εστιάζοντας στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

– Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Στείλτε email: thanoskrimpouras@granikal.gr

Στελιτε μύνημα μέσω Facebook Messenger στο : Thanos Krimpouras

Καλέστε στο: 2103388382, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 09:00-17:00

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους και πρέπει να λάβουν μέρος με δύο (2) κοκτέιλς, ένα aperitivo και ένα digestivo στα οποία το καθένα θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 35ml ITALICUS – ROSOLIO DI BERGAMOTTO.

– Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους οι bartenders για να παρουσιάσουν τα Signature Cocktails στον τελικό είναι 6 λεπτά, ενώ για όσους συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα υπάρχουν βαθμοί ποινής (2 πόντοι ανα 5 δευτερόλεπτα).

– Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν δέκα (10) λεπτά στον χώρο προετοιμασίας πριν διαγωνιστούν και πέντε (5) λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους στο μπάρ πρίν διαγωνιστούν.

– Τα Signature Cocktails θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 35 ml ITALICUS – ROSOLIO DI BERGAMOTTO και έως 5 (πεντε) επιπλέον συστατικά, δηλαδή συνολικά 6 (έξι) συστατικά συμπεριλαμβανομένων σταγόνων (drops, dashes, twist κτλ), ψεκασμών (spray vapour, sprinkle), σκόνης ή άλλων προϊόντων μέσα στο ποτό. Αρμόδια για τα υλικά είναι η κριτική επιτροπή.

– Εάν η συνταγή περιέχει πουρέ θα πρέπει να είναι DIRA , BEARTENDER , SICOLY ή ODK.

Πλήρη λίστα των προιόντων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας

WWW.GRANIKAL.GR

– Επιτρέπεται η χρήση homemade προϊόντων, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για δοκιμή και έγκριση από τους κριτές πριν τη παρουσίαση και ο τρόπος παρασκευής του/των homemade υλικού/ων θα πρέπει να αναφέρεται στη φόρμα συμμετοχής.

– Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν τα Signature Cocktails στον τελικό .

– Η παρουσίαση, θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

– Η διοργανώτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπo. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους κανονισμούς αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρία και κάθε απόφασή της θα είναι τελική.

– Σε περίπτωση ισοβαθμίας καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στη γεύση, το άρωμα και την εμφάνιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία το άθροισμα στη δημιουργικότητα και τη τεχνική κατάργηση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νικητής.

– Όλες οι συνταγές και τα ονόματα των ποτών ανήκουν στην διοργάνωση (ITALICUS CREATIVITY CHALLENGE KAI GRANIKAL).

– Οι διαγωνιζόμενοι και τα ποτά τους ενδέχεται να φωτογραφηθούν ή να βιντεοσκοπηθούν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Τα δικαιώματα του οπτικοακουστικού υλικού ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από την διοργάνωση για οποιονδήποτε σκοπό προώθησης ή διαφήμισης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Η βαθμολογία θα προέρχεται κατά:

50% (50 πόντοι) από το κάθε cocktail

20% (20 πόντοι) από την δημιουργικότητα που θα δείξει στην παρασκευή του κάθε

cocktail

30% (30 πόντοι) από την εκτέλεση της παρασκευής του κάθε cocktail από τον/την

διαγωνιζόμενο/η Bartender

Αυθεντικότητα

Στη συγκεκριμένη κατηγορία βαθμολογείται το πόσο πρωτότυποι είναι οι συνδυασμοί που έχει κάνει ο/η Bartender, αν έχουμε ξαναδεί τους αντίστοιχους συνδυασμούς υλικών ή αν απλά έχει κάνει μια παραλλαγή ενός cocktail.

Όνομα

Το όνομα του cocktail είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπορεί να κάνει ένα cocktail διαχρονικό. Θέλουμε πρωτότυπα και έξυπνα ονόματα στα cocktails που θα μας παρουσιάσετε.

Εμφάνιση

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογείται η εμφάνιση των cocktails. Η γαρνιτούρα, το ποτήρι και οποιουδήποτε είδους συνοδευτικό ή ειδικό σερβίρισμα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσο κοντά στον μεσογειακό χαρακτήρα και την Ιταλική κουλτούρα βρίσκονται οι συνταγές.

Άρωμα

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογούμε το άρωμα που έχουν τα cocktails.

Γεύση

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογείται η ισορροπία των συστατικών και το πόσο αυτά διακρίνονται μέσα στα cocktails.

Τεχνική Κατάρτιση

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογείται το πόσο καλά και σωστά χειρίζεται ο/η bartender τα εργαλεία του/της, πόσο καλά και σωστά χρησιμοποιεί τις μεθόδους ανάμιξης και ποσό σταθερός και σίγουρος για αυτά που κάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του/της.

Επικοινωνία και link with the spirit

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζει ο/η bartender τα cocktails καθώς και την σύνδεσή με το Italicus.

Παρουσίαση

Στη κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τη συνολική εντύπωση που μας άφησε η παρουσίαση του/της bartender, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπε, το πόσο περιεκτικά και ουσιώδη ήταν όσα έκανε, αν είχε ροή και συνοχή η παρουσίασή του/της και το πόσo καλά έχει προετοιμαστεί.

Author:

Granikal

Για να εισέλθετε στην ιστοσελίδα πρέπει να είστε άνω 18 ετών.

- -